Ambulerende 17. mai-konsert med Daniel & co

Koronaviruset satte desssverre en stopper for den tradisjonelle 17. mai-feiringen med tog og korps m.m. Men Daniel Haugen, som startet i Menstad skolekorps som 8-åring og som senere har gått på musikklinja på Skien vgs og vært med i Gardens musikkompani, visste råd: Han kontaktet noen av sine musikkvenner og fikk satt sammen et minikorps som reiste rundt i Skien og skapte god 17. mai-stemning der de stilte seg opp. Her ser vi noen bilder fra første stopp, Enggravhøgda, der de også ble intevjuet av NRK 1.

 

 

Et bilde som inneholder himmel, utendørs, bilvei, bakke

Automatisk generert beskrivelse

 

[Finn, 17.5 2021]


 

Vi blåser ikke i koronasmitten-
men vi spiller glad musikk i koronalivet!

Den tradisjonelle julekonserten i Borgestad kirke 2. søndag i advent er avlyst i år pga smittefaren i Grenland. For å ha et mål å øve mot, så lager Menstad skolekorps i år en digital julekonsert med aspirantkorpset og junior-korpset.  Konserten blir spilt inn – uten publikum – og med smittesikker instrumentavstand.  De to flinke dirigentene våre, Magnus Johnsen Sandåg og Nikolay Tanchev, har forberedt konsertprogrammet.

Resultatet blir presentert på FB-sida vår – og som en julegave-video til hver korpsfamilie. Vi håper den skal skape glede hjemme for besteforeldre, foreldre, søsken og andre som skal feire en annerledes koronajul i år.

Så se etter årets julekoronakonsert – rett etter 12. desember.

[Bo, 2.12 2020]


Bli med i korpset vårt!

Fra høsten 2020 starter Menstad skolekorps TO nye aspirantkorps - ett på Bølehøgda skole og ett på Buer skole. Vi har åpnet for påmelding allerede. Og det er helt gratis for elevene ved Bølehøgda og Buer! Ta kontakt med oss, og finn nye venner i Menstad skolekorps!

Vi er igang på Bølehøgda skole! Den nye aspirant-dirigenten i Menstad skolekorps, Magnus Johnsen Sandåg, er nå godt igang med samspill og korpsøvelser på Bølehøgda skole.

Så langt har vi 18 interesserte barn. Vi gir et tilbud om gratis korps-opplæring til elever i 2. – 4. klasse på Bølehøgda. Det er fortsatt plass til flere aspiranter. Nye påmeldinger kommer hver uke, fordi lyden av korpsmusikk høres i korridoren på skolen. På grunn av korona-restriksjonene er samspill-øvelsene delt opp i flere puljer. Alt skjer i SFO-tiden på skolen.

Etter en fin start tidligere i høst, får barna også øve med instrumenter. Vi starter med små enkle aspirant-instrumenter, som senere byttes i store instrumenter. Målet er å skape glad musikk på skolen. Før jul er drømmen at stolte barn kan vise klassekamerater, lærere, foreldre og besteforeldre hva de kan.

Planen vår er å gi det samme tilbudet til elevene på Buer skole. Men korona-situasjonen gjør at ledelsen ved skolen har stengt Buer for korps og andre fritidsaktiviteter inntil videre. Når korona-situasjonen blir lettere, vil også elevene på Buer få anledning til å møte en ny musikalsk venn.

Sjekk denne videoen laget av Nikolay - vår supre dirigent!

Et bilde som inneholder tekst, avis

Automatisk generert beskrivelse

[Bo, 25.09 2020]


 


[Bo, 02.06 2019]


17. mai på Borgestad

[Bo, 02.06 2019]


1. mai på Borgestad

[Bo, 02.05 2019]


Velkommen til høstkonserten 4.11 2018!

 
Programmet

"Litt sårbeint, is og brus - og veldig stolte.» Det er karakteristikken på de flinke musikantene i Menstad skolekorps. De gjorde en kjempejobb og ledet musikken i skoletoget fra Buer gjennom lokalmiljøet og fram til Menstad ungdomsskole. De unge aspirantene ble klappet fram av glade folk langs ruta. Det er fin lønn for mange timer med øving de siste ukene. Også værgudene belønnet oss med godt og varmt vær på nasjonaldagfesten. På Menstad ungdomsskole sørget flinke foreldre for at alle fikk servering av det de ønsket seg. Is, kaker, kaffe, brus, vårruller, pølser mm gikk unna. Og folk var fornøyde. Slik vi skal være på 17. mai.

 

[Bo, 18. mai 2018]Forberedelser 16. mai:
Menstad gratulerer Borgestad!

Menstad skolekorps gratulerer "storebror" Borgestad Musikkorps med 100-årsjubileet. Borgestad MK er en viktig del av kulturlivet i bydelen øst for elva. De har delt musikk og spilleglede til flere generasjoner siden 1918.

Jubileumskonserten 3. mars 2018 på Høyers hotell i Skien viser at det er trøkk, rytme og liv i 100-åringen. Det lover godt for framtida. På jubileumskonserten var også to av medlemmene i Menstad skolekorps, Robin Danielsen og Daniel Haugen, med og spilte i Borgestad-korpset.

"Juniorene" i Menstad ønsker Borgestad MK til lykke med de neste hundre år. For å sitere Skiens ordfører Hedda Foss Five på jubileumskonserten: "Korpsmusikk gjør noe med deg". Et liv i korps gjør noe med sjela di. Du trimmer hjernen og gleder
andre.

Robin spiller solo på jubileumskoserten på Høyers hotell:Korpset med dirigent Magne Andersen:


Bo overrekker et bilde av korpset som gave fra Menstad skolekorps:Bildet (gaven fra skolekorpset):


Takk for en hyggelig og flott jubileumskonsert!


[Bo, 03.03 2018]


Julelotteriet 2017 er trukket!

Julelotteriet 2017 i Menstad skolekorps er trukket. Det skjedde i korpsets lokale på Menstad u-skole mandag 18. desember. Trekningen var datastyrt og ble gjennomført med PC. Guri, Hilde og Berit fra korpset overvåket og gjennomførte trekningen, så alt gikk rett for seg.

Vi takker alle som har støttet arbeidet i Menstad skolekorps ved å kjøpe lodd i årets julelotteri. Gevinstene blir fordelt til heldige vinnere.

Takk også til de lokale firmaene som støtter korpset ved å sponse gevinstene til lotteriet!

 1. Kransekake fra Tinholt bakeri: Bitte Høegh Jøntvedt, Skien
 2. Gavekort fra G-Sport: Marianne Th. Kristiansen, Porsgrunn
 3. Julekurv fra Hoels Hagesenter: Bea og Bobby Borgestad, Skien
 4. Julekasse fra Spar Toppen: Morten Andreas Myrstad, Skien
 5. Gavekort Meny Borgestad: Lars Chr. Berg, Gjøvik
 6. Gavekort polervask Cirkle-K Bratsberg: Bujar Jashari
 7. Gavekort polervask Cirkle-K Bratsberg: Sander Lid Svendsen, Skien.

Julelotteriet ble trukket med et PC-program. Guro, Hilde og Berit fra Menstad skolekorps passet på at alt gikk rett for seg:


[Bo, 18.12 2017]


Korpsene tenner lys i mørket

1. søndag i advent er det mange skolekorps som tenner lys i mørket. Også på Menstad der Menstad skolekorps og Borgestad musikkorps sørget for musikalsk varme og lys i desembermørket. Neste søndag (10.12 2017) er det tradisjon for konserten Juletoner i adventstid, i Borgestad kirke.

Video (Facebook)


[Bo, 03.12 2017]
Høstkonsert med stolte barn

Over hele landet arrangerer skolekorps og kulturskoler høstkonserter på denne tida av året. Her får unge musikanter vist fram det de har øvd på – og lært – etter skolestarten i august.

Sånn er det også i Menstad skolekorps. Søndag 6.11 2017 var det høstkonsert med aspirantkorpset Buer og hovedkorpset på Menstad. En fullsatt sal med spente, men også stolte foreldre, besteforeldre og søsken møtte en spent gjeng med unge musikanter. Med små solopartier og klingende samspill viste de stolte musikantene: ”Hør hva vi fikser!”

Skolekorpsene er en arena for alle. Her er det ingen som er reserver, alle er med og hjelper hverandre fram. For det er i samspillet og fellesskapet vi blir sterke.

Når dirigenten hever taktstokken er det som en tryllestav. Og hver gang blir vi som jobber bak i korpset like overrasket: For notepartiet de ikke fikser på øvelsen, går som en drøm på konserten. For da er det full konsentrasjon og fullt trøkk. Den varmende applausen fra salen styrker alle - og driver musikantene framover til neste utfordring: Julesanger og julekonsert.

[Bo, 08.11 2017]

En fullsatt sal hørte på aspirantkorpset og hovedkorpset:Aspirantkorpset er en glad gjeng:

Aspirantkorpset viser hva de kan:


Nikolay Tanchev dirigerer aspirantkorpset:


Daniel og de andre seniormusikantene er en styrke:

Full konsentrasjon:

Hovedkorpset med dirigent Nikolay Tanchev:

Hovedkorpsets trommegruppe:

Hovedkorpset:

Stolte familier i salen:


Snart høstkonsert!

Hovedkorpset gjør seg klart for høstkonsert i kantina på Menstad ungdomsskole. Det gjenstår fortsatt noen øvelser, men så sitter programmet. Søndag 5. november skal aspirantkorpset på Buer og hovedkorpset på Menstad glede store og små - unge og gamle i bydelen øst for Skienselva.

[Bo, 19.10 2017]
Klare for stjernekamp!

Lørdag 2. september drar 55 store og små fra Menstad skolekorps til Fornebu med plakater og godt humør for å heie på Didrik Solli-Tangen og Aleksander Walmann i Stjernekamp. Artistene fra Grenland får solid støtte hjemmefra, slik at de skal gå videre.[Bo, 31.8 2017]


17. mai 2017

Dere var alle med og sørget for at det ble en fin feiring i bydelen vår – og i borgertoget i Skien sentrum. Aspirantkorpset Buer markerte seg med fin marsjering og god spilling i skoletoget fra Buer og rundt i lokalmiljøet. Kommentarene og applausen fra folk vi passerte, viser at dette var noe folk er glade for å se. Juniorkorpset med voksenstøtte viste at det er liv i korpset på Menstad med mer enn en marsj. Og de eldste, i hovedkorpset, var solide støttespillere for Borgestad MK både i skoletoget og borgertoget.

Tilstrømmingen av folk til det lokale arrangementet på Menstad u-skole viser at dette er et viktig samlingspunkt i bydelen vår. Det er på Menstad du møter kjente på 17. mai. Takk til alle som har vært med og gjort en kjempeinnsats for nok et vellykket 17.-mai-arrangement lokalt! Dette er en verdifull tradisjon som er viktig for folk i lokalmiljøet, og en viktig inntektskilder for korpset.

Som vanlig: Mye folk og god stemning på Menstad 17. mai :-)

Forberedelser på kvelden 16. mai i korpsets lokal i kjelleren under kantina på Menstad u.s.:

17. mai startet med morgenparade med Borgestad musikkorps med medlemmer av MSKs hovedkorps, her ved Haugsåsen:

Junior- og aspirantkorpset klare for barnetoget med avmars fra på Buer skole:

Barnetoget:

Laaaaang kø foran is&pølsekiosken:

Travelt i is&pølsekiosken:

Bølehøgdas skolekor synger på Menstad:

Aspiranter og juniorer klare for avmarsj fra Rådhusplassen i Skien:

Oppmarsj på Rådhusplassen i Skien:

Daniel, Kasper, William og Stian (til høyre) på Rådhusplassen:[Bo, 17. mai 2017]


1. mai 2017

En strålende debut! :-)

Morgentåka trakk seg tilbake og en varmende maisol skinte over bydelen øst for Skienselva, da aspirantkorpset Buer debuterte i 1. mai-paraden sammen med «moderkorpset» Menstad skolekorps og Borgestad musikkorps.

Det var et stolt aspirantkorps som skinte i nye uniformer - røde hettegensere, båtluer og hvite notevesker. Aspirantkorpset på Buer er bare 4 måneder gammelt, og er et resultat av en ny satsing med aspirantopplæring på skolen, i SFO-tiden. Instrumentopplæringen har skjedd i samarbeid med Skien kulturskole.

Neste store spilleoppdrag for aspirantkorpset Buer og Menstad skolekorps blir på 17. mai.


Video fra marsjeringen (Youtube)

Avmarsj for aspirantene og juniorene på Buer:
 

Borgestad musikkorps + Menstad hovedkorp utenfor Furuheim:

   

 

Straks kraft for avmarsj fra Haugsåsen etter at Borgestad musikkorps + Menstad hovedkorps har spilt:

 [Bo, 1. mai 2017]


Marsjseminar

Det ble et fint marsjseminar for aspiranter og juniorer på lørdag 22. april 2017!
En stolt gjeng skinte i gata på slutten av økten:

[Bo, 23.4.17]


Hjertnesfestivalen 2017

Hjertnesfestivalen 2017 ble arrangert søndag 26. mars i Hjertnes kulturhus og i Parksalen i Sandefjord. Menstad/Gulset aspirant- og juniorkorps fikk 1. plass av 18 korps! Menstad/Gulset hovedkorps gjorde det også meget bra med en delt 4. plass av 13 i sin klasse. Her er hele resultatlista.

Menstad/Gulset hovedkorps


Nikolay, Robin og Daniel i foajeen i Hjertnes kulturhus


Premieutdeling for aspirant/juniorkorps


Festivalen ble avsluttet med konsert med Regionkorpset


[Finn, 29.3.17]


Julekonserten i Borgestad kirke

Den tradisjonelle julekonserten i Borgestad kirke samlet også i år mange fra lokalmiljøet til juletoner i adventstid. 5 flinke musikanter fra aspirant-/juniorkorpset på Menstad fremførte tre kjente julesanger, og det med flotte solopartier. Tre av medlemmene i hovedkorpset på Menstad spilte i år sammen med Borgestad musikkorps. De unge musikantene bidro til en svingende stemning i kirken. Samtidig som de bidro til å senke gjennomsnittsalderen i Borgestadkorpset. Menstad-musikantene er populære tilskudd til voksenkorpset.

Borgestad kirkekor og Fredheimkameratene var også med og ga publikum musikalske lys i mørketida.

 

[Bo, 4.12.16]


 


Junior- og aspirantkorpset strålte

Junior- og aspirantkorpset vårt strålte sammen med julelysene på Menstad bydelshus
da de 1. søndag i advent gledet folk med julesanger.
Juletreet utenfor bydelshuset ble tent til juletoner fra Borgestad musikkorps,
med forsterkning fra Robin i Menstad skolekorps.

[Bo, 28.11.16]


Korpset starter aspirantkorps på Buer høsten 2016

Aspirantene spiller på Buer skole

Mandag 3. oktober spilte juniorkorpset vårt for medelevene på Buer skole. Fem flinke musikanter var supre ambassadører for korpset. Alle elevene fra 2.-5. klasse fikk oppleve ekte spilleglede.

Bakgrunnen for konserten og samlingen, er at Menstad skolekorps starter opp med aspirantkorps på Buer skole. Første samling blir i musikkrommet på Buer mandag 17. oktober kl 14.

Aspirantkorpset er en videreføring av prosjektet med SFO-korps som Menstad skolekorps har kjørt på Buer og Bølehøgda skoler de siste to årene. Nå går vi ut med et bredere tilbud på Buer, med samspill og gruppeundervisning rett etter skoletid, for alle som er interessert. Det blir samling og korpsøvelse hver mandag fra kl 14 – 15.30 på Buer skole. Dette er for å møte en hverdag der barna allerede har mange fritidsaktiviteter på kveldstid. 

Aspirantkorpset på Buer skole blir et gratistilbud fram til jul, betalt av korpset. Prosjektet har fått støtte fra Ytre Gjerpen Lokalutvalg.  Korpset jobber for å utvide tilbudet med instrumentopplæring av lærere fra Skien kulturskole. Da vil videre deltakelse i aspirantkorpset kreve en kontingent som dekker kostnadene til kulturskolen.

Med det nye aspirantkorpset vil vi skape mer lyd og mer musikalsk liv på Buer skole. Aspirantkorpset blir ledet av dirigent i Menstad skolekorps Nikolay Tanchev og musiker Milen Peev. Det første målet er et aspirantkorps som skal skinne ute i lokalmiljøet våren 2017.

For Menstad skolekorps er satsingen på aspirantkorps et viktig grunnlag for at vi fortsatt skal ha et levende korps for bydelen Bølehøgda, Buer, Menstad og Borgestad. Vi ønsker alle som vil prøve et instrument velkomne til korpset.

[Bo, 4.10.16]


Middagsmoro på Haugsåsen

Arrangementet "Middagsmoro" har blitt en populær tradisjon på det kommunale bydelshuset på Haugsåsen. Menstad skolekorps har ved vist seg fram for middagsgjestene, flere ganger i året. Det var en entusiastisk gjeng som underholdt på Menstad bydelshus i september. Som vanlig et trivelig møte for beboerne på Haugsåsen og besøkende på bydelshuset.

[Bo, 4.10.16]


Når 100 klarinetter blomstrer

Når mer enn hundre klarinetter blomstrer sammen – så blir det en utrolig lyd fra et fantastisk instrument. Det var dette Norges Musikkorps Forbund (NMF) ønsket å vise da de inviterte til KlarinettBuffet i Bærum siste helga i september.

Arrangementet var et tilbud til klarinettister i korps og kulturskoler i alderen 12 – 100 år. Og det strømmet på musikanter fra hele Østlandet. Tilsvarende samlinger har vært i Tromsø, Trondheim, Bergen og Stavanger. Samlingen i Sandvika var den desidert største.

Menstad skolekorps var eneste korps fra Skien som var representert, med Guro. Hun fikk være med på to inspirerende dager der de dyrket instrumentet. Her møtte de også noen store forbilder – Les Bons Becs – som er en fransk kvintett. De finner på mye rart og er store stjerner i klarinettverdenen.  Se mer på hjemmesida deres: www.lesbonsbecs.com. Med profesjonelle musikanter som solister avsluttet helga med foreldrekonsert i kulturhuset i Sandvika.

Guro Lilledal Andersen (bak, nr. 4 fra høyre) på klarinettreff i Bærum i september (2016)


[Bo, 4.10.16]


Menstad på Stjernekamp

 

Som et sosialt tiltak for musikanter, søsken, korpsvenner og foreldre fylte Menstad skolekorps en buss og dro til studio for NRKs Stjernekamp lørdag 17. september 2016. Vi fikk billetter på temadagen Storband. Med plakater og slagord for korps og storband, markerte de unge musikantene seg blant publikum. Det proffe storbandet på scenen viste tydelig at de satte pris på korps-støtten fra musikantene i salen.

Forrige gang Menstad var med under Stjernekamp, heiet vi på bydelens store helt Atle Pettersen. Denne gangen hadde vi ingen lokale stjerner på scenen. For noen var trekkplasteret derfor å ta selfie sammen med Tomines pappa Morten Harket, som satt rett bak oss på tribunen.En del av Menstad-gjengen på Stjernekamp
[Bo, 4.10.16]

 

Program

Flott innsats på en lang, men fantastisk fin dag med fint vær – og mange blide mennesker!

Årets 17. mai ble akkurat slik den skal være. Salget på Menstad gikk strykende, og vi gikk tom for is, brus – og ballonger (?).

Musikalsk fikk både Menstad og Borgestad vist seg fram på beste måte. Så takk til alle slitne musikanter – både unge og "gamle". Dette er dagen der korpsene virkelig får oppmerksomhet. Og teten i Borgertoget ga oss muligheten til en god eksponering.

Nedenfor er et par bilder som viser parademarsjen forbi Landmannstorget, filmet med 2 Gopro i toppen av Menstadfanen.

[Bo, Finn, 21.5.16]Menstad skolekorps og Borgestad musikkorps i Borgertoget ved Landmannstorget i Skien


1. mai på Borgestad

Menstad skolekorps og Borgestad musikkorps i samspill 1. mai.Ved Borgbanen, før avmarsj

Marsj!

Spilling utenfor Haugsåsen kultur- og bosenter


[Finn, 5.5.16]


Hjertnesfestivalen, Sandefjord, 3. april 2016

Menstad skolekorps, både hovedkorps og junior/aspirant, deltok sammen med Gulset skolemusikk.

Det ble 5. plass for hovedkorpset i 3. divisjon med 11 korps på konkurranselista. En fin prestasjon!
 
Aspirant/junior-korpset som tok 2. plassen i konkurranse med 19 korps var en minst like stor prestasjon!

Takk til Nikolay og Geir som har ledet oss fram til de fine resultatene :-)

[Bo, Finn, 10.4.16]Litt venting for spente musikanter

Aspirant/junior-korpset i Parksalen Hjertnes

2. premie til aspirant/junior-korpset

1. og 2. premie i aspirant/junior-klassen

Gulset/Menstad junior/aspirant-korps til høyre

Jubel for 2. premie i junior/aspirant-klassen

To stolte 2. plass-vinnere i junior/aspirant-klassen

Fornøyde med 2. premie

Trompetrekka varmer opp

Hovedkorpset varmer opp

Hovedkorpset spiller i Parksalen

Hovedkorpset i Parksalen

Premieutdeling for hovedkorps i 3. divisjon

Glade over 5. plass i 3.divisjon for hovedkorps :-)

Diplom for hovedkorpset

Dommervurderingen


Seminar i Sæby, Danmark 5-7.2 2016

Program


Spennende musikk fra skummel gjeng:
Halloween-konserten på Menstad lørdag 31.oktober 2015

En fullsatt sal på Menstad ungdomsskole startet Halloween-kvelden 2015 med spøkende, skummel, mystisk og kul musikk – framført av et mangfold av underlige – litt skumle musikanter fra Gulset skolemusikk og Menstad skolekorps.

For dem som ikke fikk sett konserten, eller vil oppleve stemningen på nytt, så er sjansen her – på Youtube-kanalen til Menstad skolekorps:

 
Konserten er i gang!


5 musikanter i pausen (fra v.: Daniel, Robin, Guro, Ida og Veronica)


Kaker, kaffe og brus gikk unna som varmt hvetebrød

Konsertens plakat


[Bo, Finn, 31.10.15]


Seminar på Gulset 19-20.9 2015Info
Detaljert program


På korpsfestival i Scarborough i England 19 - 24.6 2015

Flere bilder...

[18.5.15/Bo]


En lang festdag med korpset

 

Korpsets program 17. mai 2015


Nasjonaldagen begynte med morgenparade tidlig på morgenen. Så gikk det slag i slag med barnetog i lokalmiljøet og  Borgertog i Skien sentrum, der Menstad spilte sammen med Borgestad Musikkorps. Vi tror alle musikantene var fornøyde med innsatsen – og kanskje litt sårbeinte – etter nok en vellykket 17. mai-feiring.

Vi har dokumentert Borgertoget i Skien med et kamera i korpsfanen. Se Menstad skolekorps og Borgestad Musikkorps marsjere gjennom folkefesten i Skien sentrum – minutt for minutt...:

https://www.youtube.com/watch?v=rdfbvZ36ntM

 Nydelig vårvær og veldig bra oppmøte på arrangementet på
Menstad ungdomsskole (som korpset har ansvaret for hvert år).


 

Korpset oppmarsjert på Menstad ungdomsskolePølse- og is-boden (med Anita, Trine, Truls og Tonje som betjening).

 

Menstad skolekorps og Borgestad musikkorps i oppmarsjområdet nedenfor rådhuset i Skien, klare for Borgertoget.

 

Robin sjekker at Daniel har kontroll.


Menstad skolekorps og Borgestad musikkorps i Borgertoget.


[18.5.15/Bo]


Seminar på Menstad 11 - 12. april 2015

ProgramPause med nydelig mat og oppfriskende drikke
Pause i kosekroken for William, Ida, Veronica og Guro


Trekning i julelotteriet!

De siste loddene i årets julelotteri til inntekt for Menstad skolekorps er solgt. Vinnerne i lotteriet ble trukket 15. desember. Det skjedde på politistasjonen i Skien, under oppsyn av politistasjonssjef Tor Egil Syvertsen. Han er sjøl korpsmann fra Kragerø, og vet hvor viktig et julelotteri er for et skolekorps som driver med dugnadsmidler.

Takk til alle som har kjøpt lodd av musikantene som har vært på dørene, eller solgt lodd på nærbutikkene i området vårt. Takk også til firmaene som har bidratt med sponsede premier til lotteriet. Alle inntektene fra lotteriet går til korpset, og bidrar til å styrke framtida vår.

Vinnerne er kontaktet, og gevinstene ble levert ut til glade vinnere tirsdag 16. desember.


Her blir julelotteriet til Menstad skolekorps trukket
under trygg kontroll av politistasjonssjef Tor Egil Syvertsen
ved Grenland politistasjon og Lill Kristin Nilsen.

Trekningslista:

 

1) Kransekake fra Tinholt Bakeri AS: Vunnet av Per Halvor

2) Klipp og farge fra salong Arena: Vunnet av Synøve Olsen

3) Gavekort på kr 500 fra G-Sport: Vunnet av Liv Arvesen

4) Julekurv fra Hoels Gartneri: Vunnet av Jan Gunnar Slemmeli

5) Gavekort polervask fra Esso Goberg: Vunnet av Kjersti Kristiansen

6) Kokebok fra Meny Nakken: Vunnet av Kåre Kjeilen


[17.12.14/Bo]


Julekonserten i Borgestad kirke

Menstad skolekorps spilte på julekonserten i Borgestad kirke søndag 7. desember 2014. Sammen med Borgestad musikkorps, Fredheimkameratene og Borgestad kirkekor skapte de hyggelig julestemning.
 
Her er korpset og dirigent Nikolay:Juniorkorpsets repertoar var

 • Jingle Bells (James Pierpont)
 • Nå tennes tusen julelys (Emmy Köhler)
 • We wish you a merry Christmas (trad.)

og hovedkorpsets repertoar var

 • Ashford Christmas Celebration  (Ralph Ford)
 • Händel for Christmas  (Eugene Mitchell)
 • En stjerne skinner I natt  (Inge Sunde)
 • Julenatt   (Tore W. Aas – Ole Bollom)

Innspurt i julelotteriet vårt!

Menstad skolekorps er igang med å selge lodder til årets julelotteri. Trekningen er på Skien politistasjon 15. desember. Trekningslista blir lagt ut her på nettsiden.

Denne helga (6.-7. desember) har flere musikanter vært i aksjon - både med dørsalg og loddsalg på butikkene i distriktet.
Nedenfor er det Guro og venninna Mari som selger lodd på Spar Toppen. Loddkjøperne fikk nystekte vafler som takk!

Og nedenfor er det Philip og Joacim som selger lodd på Meny Nakken. Pepperkaker vanket til loddkjøperne!
Og forrige lørdag var det Stian, Kristian og Hilde som sto for loddsalget på Meny Nakken og sørget for nystekte vafler til loddkjøperne!


[6.12.14/Bo]


Julestemning på Menstad

Slik tradisjonen er, ble julegrana tent foran Menstad  bydelshus på Haugsåsen på 1. søndag i advent. Og som vanlig samlet dette både gamle og unge fra bydelen.

Borgestad musikkorps spilte ute. Inne i kafeen spilte Menstad skolekorps med nisseluer. Først spilte juniorkorpset tre julesanger, før hovedkorpset fortsatte med å gi folk litt julestemning.


Og til slutt en videosnutt fra juletretenninga på Haugsåsen i NRK-reportasjen "Her tennes tusen julelys".


[30.11.14/Bo]


Glade barn med glad musikk :-)

I 5 uker har mellom 30 og 40 barn ved SFO på Bølehøgda skole vært samlet til samspill en dag i uka. Barna i 2. – 4. klasse har opplevd gleden ved å spille musikk, og gleden ved at de kan mestre et instrument.

http://www.nrk.no/telemark/blaser-for-a-hindre-stillhet-1.12044546


Bak prosjektet ”Glade barn lager glad musikk”, står Menstad skolekorps. Prosjektet har vært ledet av korpsdirigent Nikolay Tanchev i Menstad skolekorps, sammen med Kirsten Jensen  fra SFO på Bølehøgda skole. Musikkprosjektet har vært gratis for barna og foreldrene. Alle kostnader er dekket av Menstad skolekorps og Bølehøgda skole.

Prosjektet ble avsluttet  fredag 14. november da SFO-barna viste foreldrene sine hva de har lært ved en liten konsert på Bølehøgda skole.

  - Gjennom dette prosjektet har vi vist at barn gleder seg med musikk og ved å kunne spille et instrument. Vi har også opplevd at den musikalske gleden har spredd seg blant barna  ved SFO på Bølehøgda skole i høst. Det sier en fornøyd dirigent Nikolay Tanchev.

Fra midten av januar 2015 vil Menstad skolekorps gjennomføre det samme prosjektet ”Glade barn lager glad musikk” ved SFO på Buer skole.

Nå håper korpset at noen flere familier vil se gleden i å la barna fortsette med å spille et instrument i skolekorpset. Her er det plass til alle. Og det er behov for mange nye rekrutter for å sikre at befolkningen i bydelen langs østsiden av Skienselva også i årene framover skal kunne høre korpsmusikk i førjulstida, på 17. mai og ellers i året.

Nikolay og barn på SFO på Bølehøgda skole:

 [14.11.14/Bo]


Glitrende høstkonsert med musikalske gjester!


Årets høstkonsert på Menstad holdt 8. november ble en glitrende forestilling med variert musikk. Her var alt fra solopartier med dyktige juniorkorpset til populær fransk underholdningsmusikk framført av gjestekorpset Skien Janitsjar.

I år hadde Menstad skolekorps invitert to gjester – Borgestad musikkorps og Skien Janitsjar. De framførte musikk som skolekorpset hørte at de kunne strekke seg mot.

Etter iherdig øving høsten 2014 var det et stolt hovedkorps som viste hva de nå kunne.

Programmet var:

 • Ashford Celebration
 • Les Miserables
 • Disco Lives
 • Bohemian Rapsody
 • St.Thomas "Samba-march"

[13.11.14/Bo]
 

 Menstad skolekorps - Høstkonsert 8.11 2014
Menstad skolekorps:


Borgestad musikkorps:


Skien janitsjar:

Borg-dagen 23. august 2014

 

Menstad skolekorps spilte i paraden i forbindelse med markeringen av IF Borgs 100 års jubileum 23. august 2014.

 

Menstad skolekorps på Borgdagen 23. august 2014


Ikke alle oppdaget hva som skjedde da Menstad skolekorps marsjerte paradeløypa forbi Meny Nakken på Borgestad. Men kameraene i toppen av korpsfanen fanget opp det som kunne blitt en skikkelig marsjmølje.

Klikk på videoen og se hva som skjedde da korpset kom marsjerende….

http://youtu.be/Jc4cvLvoxqw


Marsjoppdraget i Borgparaden er en av mange ganger i 2014 som Menstad skolekorps har markert seg i nærmiljøet med taktfaste marsjer. Med nye uniformer i 2014, er det et fargerikt og populært innslag når korpset kommer marsjerende.

Menstad skolekorps på Borgdagen 23. august 2014

Menstad skolekorps på Borgdagen 23. august 2014

Menstad skolekorps på Borgdagen 23. august 2014


Video fra Borgparaden på IF Borgs Facebookside.

Noen bilder fra Borgdagen på IF Borgs Facebookside.


[28.9.14/Bo]


Seminar på Menstad 27. - 29. september 2014

 

Program

Seminar på Menstad i september 2014

[29.9.14/Finn]

 


- I korpset lærer du å tro på deg selv!

- Dagens ungdom opplever et voldsomt press fra alle kanter. I skolekorpset opplever du lagånd. Det sier Kjersti Kristoffersen, som har spilt håndball på toppnivå. Hun mener alle barn og unge fortjener å oppleve «korpsånden».
Les mer her:
http://www.nrk.no/buskerud/bra-nok-for-korpset-1.11712351.

[13.5.14/Bo]

 17. mai 2014

 

17. mai ble en skikkelig markering for Menstad skolekorps. Vi fikk vist oss fram gjennom hele dagen sammen med Borgestad musikkorps: Morgenparade lokalt (som mange hørte selv om de ikke bodde langs ruta) skoletoget, torgkonserten og ikke minst borgertoget – der vi ledet det hele. For oss som marsjerte med korpset, var det en utrolig opplevelse å bli klappet og heiet fram hele veien. Dessuten er Menstad og Borgestad nå historiske i Skien: Vi er trolig de eneste korpsene som har spilt opp Kongensbakken i Skien TO ganger på samme dag. Dette er en bakke der korpsene vanligvis går opp med trommemarsj, fordi kondisen er for dårlig. Men ledet an av Jonette, feide vi opp bakken for full musikk! Det står det respekt av. Jeg hørte utallige kommentarer fra folk som kommenterte de fine uniformene våre. Så dette var moro – og verdt alle gnagsår, såre bein og slitne hofter…

[19.5.14/Bo]

Video fra innmarsj fra Langbryggene til Rådshusplassen.

Vardens video av Borgertoget (Menstad skolekorps og Borgestad musikkorps vises i løpet av de første par minuttene)

Noen bilder:

Innmarsj fra Langbryggene til Rådshusplassen:
MSK 17. mai 2014

Opp Torggata:
MSK 17. mai 2014

Konsert på Handelstorget:
MSK 17. mai 2014

MSK 17. mai 2014

Foran i Borgertoget (foto v/Varden):
MSK 17. mai 2014Tid for marsjering!

Våren er en aktiv tid for Menstad skolekorps. Da går vi ut for å marsjere og spre musikalsk glede i nærmijøet vårt i Skien. Vi spiller marsjer som vi har øvd på gjennom vinteren. Det er ikke lett å marsjere for første gang. Det fikk de nye aspirantene erfare da de var med på marsjseminaret 5-6. april. Se reportasje i NRK Østafjelds om Joakim, Filip og alle oss andre her: http://www.nrk.no/telemark/over-pa-a-ga-i-takt-til-17.-mai-1.11690742.

[Bo, 4.5.14]


1. mai 2014 på Borgestad

I nye uniformer utenfor Furuheim


Rekrutteringskonserter 25. april 2014:

Vi ønsker oss flere musikanter i Menstad skolekorps. 25. april spilte vi derfor for elevene ved Bølehøgda og Buer barneskoler i Skien. De årlige rekrutteringskonsertene samler alle elevene fra 1-4. klasse.

Vi ser at musikken vår fenger. Nå håper vi på at flere vil være med og spille et instrument. Se vår brosjyre!

Noen bilder fra konserten på Buer skole:

Rekrutteringskonsert på Buer skole 25.4 2014


Rekrutteringskonsert på Buer skole 25.4 2014


Rekrutteringskonsert på Buer skole 25.4 2014

På Bølehøgda skole:

Rekrutteringskonsert på Bølehøgda skole 25.4 2014

Rekrutteringskonsert på Bølehøgda skole 25.4 2014


Marsjseminar på Menstad 5. - 6. april 2014

 

Tekst og bilder

 


MiddagsMorro på Haugsåsen 23. januar 2014

Tekst og bilder


Julekonsert i Borgestad kirke 1. desember 2013

Julekonsert i Borgestad kirke 1. desember 2013


Popcorn-konsert i Menstadhallen 27. oktober 2013

Popcorn-konsert i Menstadhallen 27. oktober 2013


Korpset i 2010:

Menstad skolekorps 2010


Oppdatert 02.06 2019. Webredaktør: Finn Haugen (finnhaugen@hotmail.com, 97019215)