Nordsø-festivalen i Danmark
23. - 27. juni 2012

Musikalsk suksess for Menstad-Klyve på Nordsjøfestivalen!

En musikant mista ei tann. Den satt fast i noe seigt gotteri. En musikant knuste en tånegl i en hjørnestolpe. Og ble plastra av sykepleiermammaene på Klyve.

Og med 4. plass i marsjkonkurransen gjennom Ålborgs gater – der 20 korps og 780 musikanter deltok – er oppsummeringen at sommerturen til Nordsjøfestivalen har vært vellykket på alle områder.

Det var en sliten, men fornøyd korpsgjeng fra Menstad og Klyve som kom tilbake til Larvik onsdag kveld. Kommentaren fra de unge musikantene sier vel det meste:

”Det virker som vi har vært borte mye lenger enn vi har vært – for vi har jo opplevd så masse på disse dagene!”

Søndagen var preget av inne-aktiviteter i regnværet: Programkonkurransen gikk bra med en 7. plass. Dette kunne vi. Primavista-konkurransen der vi skulle spille et ukjent stykke etter 10 minutter, uten å få lov til å røre instrumentene – skapte et nytt musikkstykke. Men ikke det som sto på notene: ”Putt’n on the Ritz”.

Arrangøren innrømte etterpå at de hadde feilberegna valget av musikkstykke til korps på vårt nivå. For dette er en melodi som ingen av de unge musikantene hadde hørt før. Dette er en låt som bare foreldregenerasjonen kjenner. Den spilles ikke på ungdomskanalene i radio. Ungene burde fått noter til en låt som de kunne kjent igjen når de begynte å spille den.

Men vi syntes det var en morsom opplevelse likevel. Og var raskt klar for nye utfordringer. Ettermiddagens opplevelser med gokart, laserspill og andre tilbud på Actionhouse, og kveldens sirkusforestilling med spreke akrobater og elefantridning – var en fin avrunding på dagen.

Mandagen gikk med i Fårup Sommerland. Et par kraftige regnskyll stoppet ikke de som skulle kjøre ”Lynet” eller ”Falken” så mye som mulig på noen korte timer. Med ekstra sukkerspinn og dansk guffe i magen, var det ikke så mye kveldsmat vi orket etterpå.

Tirsdagen ble en fin opplevelse i Ålborg sentrum. I strålende sol og med spontan applaus fra folk på fortauene marsjerte vi uten problem gjennom Ålborgs trafikkerte gater.

Etter mat var det besøk i dyrehagen og til slutt ekstra bading i hotellets badeland, for de som orket mer.

Som voksne ledere har vi hatt en ”kremjobb”. Vi har vært ute med en flott gjeng. Som har tatt vare på hverandre og holdt sammen hele veien. De har vært fine ambassadører for Telemark. Og vist danskene at korpsbevegelsen i Norge lever. Vi kom i snakk med mange på gata i Ålborg, som ville skrive til sine norske venner i Telemark og skryte av opplevelsen og møtet med Menstad-Klyve korpset.
 

Bo Lilledal AndersenOppdatert 15.8 2012. Webredaktør: Finn Haugen (finnhaugen@hotmail.com, 97019215)